Bruno Karsenti, Politique de l’esprit and Tomáš Pružinec, The Philosophical Dimension of “Humanity” in the Thought of Auguste Comte (In Slovak) - Maršálek, Jan (Teorie vědy / Theory of Science, 2010)
Review: Bruno KARSENTI, Politique de l’esprit. Auguste Comte et la naissance de la science sociale. Paris: Hermann Éditeurs 2006, 221 s. Review: Tomáš PRUŽINEC, Filozofický rozmer „ľudstva“ v myslení Augusta Comta. Nitra: Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, Filozofická fakulta 2008, 130 s.