Francesco Casetti, Film Theories 1945-1990 (In Czech) - Kopecká, Anna (Teorie vědy / Theory of Science, 2009)
Review: Francesco Casetti, Filmové teorie 1945–1990. Praha: Akademie múzických umění 2008 (Teorie del cinema 1945–1990, 1993, přeložila Helena Giordanová).